Glutensiz Ekmek Faydaları
Glutensiz ekmek
faydaları oldukça fazladır. Glutensiz ekmek özellikle glüteni tüketemeyen
ya da glutensiz beslenme düzenine geçiş yapmış kişiler tarafından tercih
edilmektedir. Glutene karşı hassas olup ekmeği tamamen hayatınızdan
çıkarmak istemiyorsanız glutensizekmek.com.tr’
deki ekmekler sizler için uygundur.
Çavdar, buğday ve türevleri glütensiz ekmeklerde
kullanılamadığından; istenen tat, doku ve raf ömrünü muhafazasını elde etmek
için genellikle başka bileşenlerin birlikte kullanılması
gerekir. Glutensiz ürünlerde kullanılabilecek birçok farklı gıda
vardır. Bu nedenle oldukça lezzetlidir.
1. Çölyak Hastalığını Yönetir
Çölyak hastalığı,
genetik ya da vücudun sindirim sitemine bağlı olarak ortaya çıkan bir otoimmün
bozukluktur. Çölyak hastalığı olan
kişiler buğday, çavdar, zar zor ve yulaftan elde edilen hiçbir protein
türünü tolere edemezler. Genellikle herhangi bir belirti olmadığı ve beslenme
kısıtlamaları tek uygun tedavi olduğu için büyük bir sorundur.
Pek çok işlenmiş hazır gıda glüten içermediğinden, glütensiz
yaşam tarzının bir parçası olan özenli etiket kontrolü oldukça önemlidir. Çölyak
hastalığı olan tüketiciler glutensizekmek.com.tr
ile artık sindirim sürecini etkileme endişesi duymadan lezzetli bir ekmeğin
tadını çıkarabilirler.
2. Sağlıklı Sindirim Sistemini Teşvik Eder
Glutensiz ekmekler; glutene bağlı sindirim güçlüğü yaşayan
herkes için tam anlamıyla sindirim ve bağışıklık dostudur. Glutensiz ekmeğin içerisindeki
besinler bağışıklığı desteklemek ve sindirimi iyileştirmek için kombine
edilmiştir.
3. Lif Açısından Zengindir
Glutensiz ekmek
çeşitleri; düşük kaliteli, ticari olarak ağartılmış buğday unundan
yapılamayacağından, doku ve lezzet sağlamak için diğer içerik kaynaklarını
kullanır.
Örneğin, hindistancevizi unu, karabuğday unu ve keten tohumu
unu, glütensiz ekmek tariflerinde
yaygın olarak kullanılan malzemelerdir. Glutensiz beslenenlerin çoğu beslenme
şeklinde yeterli lifi tüketmediğinden, glütensiz ekmek glutensiz
beslenmenize güzel bir katkı sağlar.
4. Tazeliği Korur
Bir adet glütensiz ekmek satın almak, oldukça taze olması
gerektiği anlamına gelir. Bazı bakkallar, tüketicinin taze bir ekmek
almasını sağlamak için glütensiz ekmekleri dondurur ya da soğutur. Ancak
glutensizekmek.com.tr’ de taze glutensiz
ekmek çeşitlerimiz soğutma ya da dondurulma işlemi yapılmadan tazeliğini
korur. Sizler de glutensizekmek.com.tr’
den dilediğiniz ekmek çeşitlerimizi sipariş edebilirsiniz.
Yorum Yaz