Glutensiz Beslenme Canan Karatay

Glutensiz beslenmenin, çölyak hastaları ve glutene bağlı hastalıklar yaşayan kişiler haricinde Canan Karatay ile birlikte son derece tercih edilen bir beslenme türü olduğunu söyleyebiliriz. Glutensiz beslenme Canan Karatay tarafından sıklıkla vurgulanan ve kesinlikle glutenin zararlarını ortaya koyan bir beslenme programını içerir. Glutensizekmek.com.tr deki bu yazımızda sizlere Karatay diyeti glutensiz beslenme konusunda bilgi vereceğiz. Daha fazlası için glutensizekmek.com.tr nin sizler için hazırladığı yazımızı okumaya devam edin.




Glutensiz Beslenme Nedir?

Glutensiz beslenme çeşitli glutene bağlı hastalıklar ve çölyak hastaları tarafından tercih edilen bir beslenme türüdür. Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi glutensiz beslenme yalnızca bu kişiler için değil aynı zaman Canan Karatay usulü beslenen ya da daha sağlıklı olmak amacıyla tercih eden kişiler için de oldukça iyi bir seçenektir.

Glutensiz beslenme, pek çok ekmek ve buğday bazlı gıda türünden vazgeçmeyi gerektirecektir ve bu da genel kalori alımında keskin bir azalmaya yol açacaktır. Bu elbette ağırlıkta hızlı bir iyileşmeye yol açacak ve bu da kiloyla ilgili birçok koşulun hafifletilmesiyle sonuçlanacaktır. Bununla birlikte, bu, diyetten glüten ihmaline olumlu bir yanıt olarak değil, ilk etapta semptomlardan sorumlu olan aşırı yemeyi azaltmakla karıştırılmalıdır. Ek olarak Canan Karatay beslenme düzeninde de olduğu gibi daha sağlıklı ve kilo kontrolü mümkün olan bir beslenme düzeni sürdürülecektir.

Glütensiz bir diyet gıda ürünlerinden tüm glüten izlerinin genellikle yapay işleme ile çıkarıldığı bir diyettir. Bu da diyet lifi, vitamin ve mineral kaybına yol açar. Bu tür yiyecekler ayrıca daha fazla kalori, yağ, sodyum ve rafine pirinç, karabuğday unu ya da patates unu gibi işlenmiş nişastalar içerir. Besin açısından zayıf olan glütensiz ürünleri yemeye odaklanmak yerine, kişinin diyetine çeşitli meyveler, sebzeler, kümes hayvanları, yumurta ve baklagiller, ayrıca kahverengi ya da kırmızı pirinç ve diğer ürünleri dahil etmesi muhtemelen akıllıca olacaktır. Kesinlikle gluten içeriklerinden uzak durulmalıdır. Glutensiz beslenme Canan Karatay tarafından ayrıca kuruyemiş tüketilmesini de savunur. Karatay beslenmesi uygularken tereyağını da gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Canan Karatay’a göre tereyağı tüketmek sağlık için çok faydalıdır. Tereyağı glutensiz mi yoksa değil mi diye merak ediyorsanız glutensizekmek.com.tr de bulunan tereyağı ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Karatay Diyeti Nedir?

Karatay diyeti Canan Karatay tarafından savunulan bir beslenme türüdür. Bu beslenme aralıklı olarak beslenmeyi içerir. Günde iki öğün ve dolu dolu yemek bu beslenmenin temelidir. Yağ ve protein açısından zengin yiyecekler bu beslenme düzeninde sıklıkla olmalıdır. Karbonhidrat ve glutenin zararlarını ortaya koyan Karatay diyeti ek olarak glutensiz beslenme düzenine en uygun olan diyet planını içerir.

Glutensiz beslenme ile ilgili verdiğimiz bilgilerin çoğunda aslında Canan Karatay tarafından verilen önerileri bulmak mümkün. Karatay diyetinin öncüsü olan Canan Karatay, çoğu hastalık nedenini gluten içeren yiyeceklerin sıklıkla tüketilmesi olarak açıklıyor. Sizlere glutensizekmek.com.tr de besinlerin gluten içerip içermediği ile ilgili çok fazla bilgi veriyoruz. İyi bir haberimiz var! Glutensiz beslenmeye uygun olan tüm yiyecekler aynı zamanda Karatay diyeti için de uygun.

Canan Karatay ekmek, makarna gibi yiyeceklerin yenilmesini kesinlikle tasvip etmemektedir. Beyaz ekmek, beyaz makarna gibi yiyecekler sağlığımıza uzun vadede zarar vermektedir. Siz bu zararlardan sıyrılıp glutensizekmek.com.tr den sipariş verebileceğiniz glutensiz ekmek, glutensiz atıştırmalık, glutensiz poğaça ya da kek ürünlerini tercih edebilirsiniz. Hem de Karatay diyetinizi bozmadan!

Karatay Diyeti Glutensiz Beslenme İçin Uygun Mudur?

Karatay diyeti glutensiz beslenme için uygun mu yoksa değil mi diye merak ediyor olabilirsiniz. Karatay diyeti glutensiz beslenme için uygundur. Karatay diyetinde de glutensiz beslenmede olduğu gibi dikkat edilmesi gereken konular vardır. Karbonhidrat alımı sınırlandırılmalıdır. Tabii ki glutensizekmek.com.tr den sipariş edeceğiniz glutensiz ekmek çeşitlerinden herhangi bir tanesini sabah öğününüzde tüketebilirsiniz.

Glutensiz Beslenme Canan Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Glutensiz beslenme Canan Karatay diyeti yapmak son derece kolaydır. Glutensiz beslenmede dikkat ettiğiniz hemen hemen her şey Karatay diyeti için de geçerlidir. Gluten içermeyen yiyeceklerden oluşan beslenme düzeni ile sağlıklı ve Karatay diyetine uygun bir şekilde beslenmeniz mümkündür. Temel olarak gluten içermeyen protein ve yağ içeriklerinden zengin beslenmeniz gerekir. Ekmek ve diğer unlu mamullerin tercihini glutensizekmek.com.tr den yapabilirsiniz. Öğünlerinize kuruyemiş, meyve ve sebze, tereyağı, protein içerikleri eklemelisiniz. Çok sıkı bir glutensiz diyet uygulamak zorundaysanız çapraz bulaşma riskine de dikkat etmelisiniz. Bu yazımız ve diğer yazılarımızı okuyarak glutensiz beslenme ile ilgili tüm kafa karışıklarınızı giderebileceğimizi biliyoruz. Sağlıklı beslenme süreciniz boyunca yanınızdayız!