Glutensiz Diyette Hangi Ekmek Yenir?

Glutensiz diyetin popülerliğini duymayan kalmamıştır. Gluteni tamamen hayatından çıkarmak isteyen, gluten tüketimiyle ilişkili sağlık sorunları yaşayan ve bu nedenle glutensiz diyet uygulamak zorunda kalan kişiler beslenme düzeninde ciddi değişiklikler yapmalıdır. Bu değişiklikler fazla olsa da bizleri en çok zorlayan konu glutensiz diyette yenilebilecek ekmek konusu olabilir. Glutensiz diyette hangi ekmek yenir?

Glutensiz diyette öncelikle gluten içeren unlardan yapılmış tüm ekmek çeşitlerinden uzak kalmalısınız. Bir miktar gluten içeren un dahi çok ciddi semptomlar yaşamanıza neden olabilir. Bunu istemeyeceğiniz için ekmek seçiminiz çok önemlidir. Glutensiz diyette ekmek tüketimi tamamen glutensiz unlar ile yapılmış ekmek çeşitleriyle olmalıdır. Glutensiz ekmek çeşitlerini glutensizekmek.com.tr’ den inceleyerek sipariş verebilirsiniz.

Aslında glutensiz diyette hangi ekmeğin yeneceği konusunda birçok cevabımız var. Karabuğday ekmeği, ekşi mayalı karabuğday ekmeği, mısır ekmeği, pirinç unundan yapılmış ekmek gibi pek çok seçeneğiniz bulunmaktadır. Dilerseniz glutensizekmek.com.tr’ den karabuğday unu sipariş vererek kendi glutensiz karabuğday ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Satın alınan glütensiz ekmeklerin üzerindeki içerik etiketlerini okurken, çoğunun kahverengi ve beyaz pirinç unları içerdiğini fark edeceksiniz. Bunlara sandviç tarzı ekmekler ve hamburger ekmeği dahildir. Marketlerden pahalı glutensiz ekmek almayarak biraz tasarruf etmek istiyorsanız, evde fırın tepsilerinizi çıkarın ve kendi glutensiz ekmeklerinizi yapın. Bunları oluşturmak şaşırtıcı derecede basit ve hızlıdır. Badem ve hindistancevizi unundan yapılmış glutensiz ekmek iki dezavantajı fiyat ve bulunabilirliktir. Oldukça pahalı olabilirler ve bunları sağlık mağazalarında ya da çevrimiçi olarak aramanız gerekebilir.

Mısır unundan yapılmış glutensiz ekmek, birçok öğünün ana yemeklerini lezzetli bir şekilde zenginleştiren geleneksel mısır ekmeklerinde ya da kaşık ekmeklerinde klasik bir bileşendir. Mısır unundan yapacağınız glutensiz ekmeği kahverengi ya da beyaz pirinç unu gibi diğer glutensiz un çeşitleri ile karıştırarak birlikte gluten içermeyen sandviç tarzı ekmeklerde de deneyebilirsiniz. 

Aslında kısaca açıkladığımız gibi glutensiz diyette yiyebileceğiniz epey ekmek çeşidi bulunmaktadır. Önemli olan glutensiz ekmek yapımında kullanılan glutensiz un ve sipariş ettiğiniz firmanın kalitesidir. Glutensizekmek.com.tr üzerinden sipariş edebileceğiniz glutensiz ekmek çeşitleri son derece kaliteli ve güvenilirdir.