Glutensiz Beslenme İpuçları
Glutensiz beslenme
ipuçları ile glutensiz bir diyet uygularken dikkat etmeniz gereken her şeyi
öğreneceksiniz! Eğer bu ipuçlarına dikkat ederseniz muhtemelen sorunsuz bir
diyet süreci geçireceksiniz. Glutensizekmek.com.tr de bu ipuçlarını sizler için
hazırladık.
Glutensiz Beslenme İpuçları Nedir?
Vücudunuzun yapısına ve bağışıklığınıza bağlı olarak, gluten
içermeyen yemekler yemek sindirim sisteminizin daha iyi hissetmesine yardımcı
olabilir, eğer mevcutsa vücudunuzdaki iltihabı azaltabilir, enerji seviyenizi
artırabilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Glutensiz beslenme ipuçları glutensiz beslenme listenize ve
glutensiz diyetinize yarar sağlayacak konulardan oluşur. Bu ipuçları sayesinde
glutene bağlı hastalıklarınızın semptomlarını yok edebilir ya da ortadan
kaldırabilirsiniz. Glutensiz beslenmek zor ya da karışık değildir; önemli olan
kesinlikle dikkat etmeniz gereken noktalara dikkat etmenizdir.
Özellikle glütensiz olarak etiketlenmedikçe, tamamen
kaçınmanız gereken genel gıda kategorileri ve belirli yiyecek türleri vardır. Tüm
yiyeceklerin açıkça glüten içermediğini unutmayın. Şirketlerin bir ürünün
glüten içerip içermediğini yazmaları zorunlu değildir, ancak etiketlerine
glütensiz koymayı seçerlerse belirli standartları karşılamaları gerekir. Web
sitemizden vereceğiniz ürünlerimiz ve firmamız bu standartları karşılamaktadır.
Glutensiz beslenmede kaçınmanız ve uzak durmanız gereken
içerikler vardır. Daha önceki yazılarımızda glutensiz beslenirken dikkat
etmeniz gereken her şeyi sizler için hazırlamıştık. Artık ne yiyip yiyemeyeceğinizi
bildiğinize göre, pratik yapalım. İşte glütensiz bir diyete geçiş ve
başarılı olma konusunda birkaç ipucu:
1. Mümkün olduğu sürece doğal ve taze yiyecekler satın
alın.
Ne yediğinizi tam olarak biliyorsanız, içinde glüten olup
olmadığını bilmek daha kolaydır. Genel olarak taze sebzelere, yerel
proteinlere ve doğal yiyeceklere bağlı kalın ve iyi bir noktada olacaksınız.
2. Mümkün olduğu sürece az bileşen içeren yiyeceklere
sadık kalın.
Benzer şekilde, bir ürüne ne kadar çok bileşen eklenirse,
katkı maddeleri veya glüten içerebilecek diğer bileşenlere sahip olma olasılığı
o kadar yüksek olur. Genel olarak, daha az içerik seçin.
3. Daima gluten-free ya da glutensiz sertifikasını
arayın.
FDA tarafından belirlenen "glütensiz" standarttan
daha güçlü bir standart olan glütensiz sertifikayı aramak için gözünüzü alıştırın Bu,
şirketin üçüncü taraf testlerinden geçtiği ve glütensiz uygulamalarına bağlı
olduğu anlamına gelir. Glutensizekmek.com.tr den sipariş vereceğiniz tüm ekmek
çeşitleri bu sertifikaya sahiptir; güvenle sipariş oluşturabilirsiniz. Katkı maddelerinin
hepsinde glüten bulunmaz, ancak birçoğunda bulunur. Bunlar, dondurulmuş
gıdalarda ve diğer işlenmiş ürünlerde çok yaygındır, bu nedenle üzerinde
glütensiz ibaresi görmüyorsanız, devam edin ve atlayın.
4. Dışarıda yemek yerken çok fazla dikkatli olun.
Belirli sorular sorun ve emin değilseniz veya garson/şef
olumlu değilse siparişinizi güvenebileceğiniz bir şeyle değiştirin.
5. Her gıda etiketini okuyun.
Bu, kazanabileceğiniz en önemli alışkanlıktır. Malzemeleri
her zaman kontrol etmenin yerini hiçbir şey tutamaz!
6. Hayatınızı kolaylaştırmak için bir yemek kitabı satın
alın.
Kolay ve daha zorlu tariflerin bir karışımını içeren
glütensiz bir yemek kitabı satın alarak biraz düşünün.
7. Glutensiz diyetinizi seyahat planlarınıza ekleyin.
Farklı ülkelerin bu kadar uzlaşmacı olmasının garanti
edilmediğini unutmayın. Seyahat planlarınızı düzenlerken sizin ve seyahat
ortaklarınızın bunu hesaba kattığınızdan emin olun.
8. Göreceli riskinizi bilin ve buna göre plan yapın.
Çölyak hastaları, glüten duyarlılığı olan birinden çok daha
farklı bir glüten zihniyetine sahip olacaktır. Kendi çizgilerini çiz ve
onlara bağlı kal.
9. Sosyal etkinliklere kendi yemeğinizi getirmekten
korkmayın.
Bazen sosyal açıdan garip olabilir, ancak yemek yapmayı
planladıkları şey glütensiz değilse, ev sahiplerine her zaman kendi yemeğinizi
getirebileceğinizi bildirin. Bunu daha az garip hale getirmenin iyi bir
yolu, "Fırında ısıtmak için bir şey getirsem sorun olur
mu?" Böylece birlikte yemek pişiriyormuşsunuz hissi uyandırır.
10. Konserve, dondurulmuş ve diğer korunmuş gıdalarla
ilgili dikkatli olun.
Bunlar, glüten içeren katkı maddelerinin 1 numaralı
suçlularıdır. Genel olarak işlenmiş gıdalardan kaçınmaya çalışın, ancak
yumuşak bir noktanız varsa veya aceleniz varsa etikete bakın.
11. Gerekirse ayrı bir ekmek kızartma makinesi ve mutfak
gereçleri satın alın.
Tehdit seviyeniz çapraz bulaşma endişelerini garanti
ediyorsa, eviniz için ayrı bir ekmek kızartma makinesi satın almayı düşünün. Farklı
bir renk seçin ve bir ekmek kızartma makinesini normal ekmek için, diğerini ise
glutensiz ürünler için belirleyin. Aynı şeyi kesme tahtaları, bıçaklar vb.
ile de yapabilirsiniz.
12. Mevcut kaynaklardan yararlanın.
Hâlihazırda mevcut olan inanılmaz kaynak zenginliğinden
yararlanın. Başlamanız için sitemizde yer alan tüm içeriklere göz
atabilirsiniz. Sizler için glutensiz beslenme ile ilgili oldukça fazla bilgiler
veriyor ve süreçte yanınızda olmayı istiyoruz!
Yorum Yaz