Çiğ Karabuğday Ekmeği
Çiğ karabuğday
lezzetli, çok yönlü, gluten içermeyen bir tahıl türüdür. Vegan ve glutensiz
beslenenler için bitki bazlı protein içeriğine sahip olmasının yanı sıra mineraller
ve önemli faydaları olan çok sayıda bileşik için iyi bir kaynaktır. Çiğ karabuğday ekmeği bu mükemmel tahıl
türünden yapılmış ekmek çeşididir.
Çiğ karabuğday ekmeği sağlık açısından birçok fayda
bulundurmaktadır. Tahıllara göre glisemik değeri düşük, antioksidan, kaliteli
protein ve diyet lifi yönünden zengin, çinko, demir, selenyum, magnezyum gibi
mineraller ve çeşitli B vitaminleri kaynağıdır. Ek olarak çiğ karabuğday ekmeği tüketmek
kolesterolü düşürmeye ve şeker seviyelerini dengelemeye yardımcı olmaktadır.
Karabuğday çiğ
halde iken bile yenilebilir, ancak herkesin damak tadına uygun olmayacaktır. Bu
nedenle karabuğdayı olduğu gibi tüketmek o kadar da hoş olmayabilir. Çiğ
gıdalar bağlamında, ideal hazırlama yöntemi, önce onları ıslatmak bir başka
ifade ile aktivasyon sürecine sokmak ve hatta belki onları filizlemektir.
Buradan çeşitli şeyler haline getirilebilir. Örneğin, çiğ
karabuğdayı mutfak robotunda otlar ve baharatlar, kuruyemişler ve tohumlarla
karıştırabilir ve güzel bir çiğ ekmek yapabilirsiniz. Islatılmış yani
aktivasyon sürecine girmiş karabuğday kuruduğu zaman muhteşem bir gevrek
granola yapımında kullanılabilir. Karabuğdayı bu şekilde hazırlamanın pek
çok faydası vardır, fındıksı tadı, lezzeti artırır ve sindirimi
kolaylaştırır. Son olarak, karabuğday taneleri kumlu bir un haline
getirilebilir ve karabuğday unu
kullanılarak daha sonra grenli, gevrek bir doku vermek için çeşitli çiğ gıda
tariflerinde kullanılabilir.
Gluten duyarlılığınız olmasa bile, tam tahıllarınızı
doğramak ve değiştirmek muhtemelen sağlığınız için çok
iyidir. Diyetinizdeki çeşitliliği artırmakla kalmaz, sizi daha geniş bir
sağlıklı mineral yelpazesine maruz bırakırsınız, ayrıca glütensiz tahılların
herkes için faydaları vardır. Bu tahıllar şişkinlik, kabızlık, ishal ve
sızdıran bağırsak sendromunu önlemeye yardımcı olabilir.
Çiğ karabuğday ekmeği
hem glutensiz diyet uygulayanlar hem de vegan beslenenler için öğünlerden eksik
edilmemesi gereken ekmek çeşididir. Her çiğ karabuğday ekmeği üreticisi doğal
ya da uygun koşullardaki karabuğday unu kullanmamaktadır. Bu nedenle çiğ karabuğday
ekmeği tercih ederken glutensizekmek.com.tr
ilk adresiniz olmalıdır.
Yorum Yaz