Çiğ Karabuğday Ekmeği

Çiğ karabuğday lezzetli, çok yönlü, gluten içermeyen bir tahıl türüdür. Vegan ve glutensiz beslenenler için bitki bazlı protein içeriğine sahip olmasının yanı sıra mineraller ve önemli faydaları olan çok sayıda bileşik için iyi bir kaynaktır. Çiğ karabuğday ekmeği bu mükemmel tahıl türünden yapılmış ekmek çeşididir.

Çiğ karabuğday ekmeği sağlık açısından birçok fayda bulundurmaktadır. Tahıllara göre glisemik değeri düşük, antioksidan, kaliteli protein ve diyet lifi yönünden zengin, çinko, demir, selenyum, magnezyum gibi mineraller ve çeşitli B vitaminleri kaynağıdır. Ek olarak çiğ karabuğday ekmeği tüketmek kolesterolü düşürmeye ve şeker seviyelerini dengelemeye yardımcı olmaktadır.

Karabuğday çiğ halde iken bile yenilebilir, ancak herkesin damak tadına uygun olmayacaktır. Bu nedenle karabuğdayı olduğu gibi tüketmek o kadar da hoş olmayabilir. Çiğ gıdalar bağlamında, ideal hazırlama yöntemi, önce onları ıslatmak bir başka ifade ile aktivasyon sürecine sokmak ve hatta belki onları filizlemektir.

Buradan çeşitli şeyler haline getirilebilir. Örneğin, çiğ karabuğdayı mutfak robotunda otlar ve baharatlar, kuruyemişler ve tohumlarla karıştırabilir ve güzel bir çiğ ekmek yapabilirsiniz. Islatılmış yani aktivasyon sürecine girmiş karabuğday kuruduğu zaman muhteşem bir gevrek  granola yapımında kullanılabilir. Karabuğdayı bu şekilde hazırlamanın pek çok faydası vardır, fındıksı tadı, lezzeti artırır ve sindirimi kolaylaştırır. Son olarak, karabuğday taneleri kumlu bir un haline getirilebilir ve karabuğday unu kullanılarak daha sonra grenli, gevrek bir doku vermek için çeşitli çiğ gıda tariflerinde kullanılabilir.

Gluten duyarlılığınız olmasa bile, tam tahıllarınızı doğramak ve değiştirmek muhtemelen sağlığınız için çok iyidir. Diyetinizdeki çeşitliliği artırmakla kalmaz, sizi daha geniş bir sağlıklı mineral yelpazesine maruz bırakırsınız, ayrıca glütensiz tahılların herkes için faydaları vardır. Bu tahıllar şişkinlik, kabızlık, ishal ve sızdıran bağırsak sendromunu önlemeye yardımcı olabilir.

Çiğ karabuğday ekmeği hem glutensiz diyet uygulayanlar hem de vegan beslenenler için öğünlerden eksik edilmemesi gereken ekmek çeşididir. Her çiğ karabuğday ekmeği üreticisi doğal ya da uygun koşullardaki karabuğday unu kullanmamaktadır. Bu nedenle çiğ karabuğday ekmeği tercih ederken glutensizekmek.com.tr ilk adresiniz olmalıdır.