
Karabuğday Unundan Ekmek Olur Mu?
Glutensiz beslenmeye
başlayanların gluten içermeyen ürünlere olan talebi artıyor ve gıda üreticileri
de sağlıklı ama lezzetli olan ürünler üretebilmek için çaba gösteriyor.
Özellikle karabuğday faydalarını öğrenen glutensiz diyet uygulayan tüketiciler
karabuğday içerikli ürünlere yöneliyor. Peki, karabuğday unundan ekmek olur mu?
Online ekmek sipariş verebileceğiniz firmalar, glüteni
ortadan kaldıran, yağ içeriğini azaltan ve besinsel ve işlevsel
faydalar sunan, aynı zamanda tüketicilerin tadına bakmayı bildiği kadar
lezzetli tarifler arıyor. Tüketicilerin özel ürünlere olan talebi artıyor
ve gıda üreticileri sağlıklı ama lezzetli bir ikilemi çözmek için
çabalıyor. Bu iddialı hedeflere ulaşmanın bir yolu, bitmiş ürünün tadı,
dokusu veya kalitesinden ödün vermeden geleneksel malzemeleri diğer
bileşenlerle benzer şekilde etkileşime giren alternatiflerle değiştirmektir.
Son zamanlarda çok dikkat çeken
bir bileşen karabuğday unudur. Karabuğday
unundan ekmek olur mu sorusunu da beraberinde getirmiştir. Araştırmalar,
karabuğday ununun daha az yağlı ve fonksiyonel gıdalar oluşturmak için çok
fazla potansiyele sahip olduğunu ortaya koymuştur. Karabuğday unu ayrıca
glütensiz fırıncılıkta çeşitli uygulamalara sahiptir.
Karabuğday içeriğinde gluten
barındırmaması ve vegan beslenmeye uygun olması nedeniyle çoğu kişi tarafından
tercih edilir. Karabuğday unu, kompleks karbonhidratlar, protein ve kalsiyum
açısından zengin öğütülmüş karabuğday tohumlarından yapılır. Karabuğday ekmeği de karabuğday unundan
yapılmaktadır. Doğal bağlanma eğilimleri olan ve topraksı, fındık benzeri bir
tada sahip yoğun bir undur. Karabuğday unu, karışımın kabarmasını
gerektirmeyen kurabiyeler, krepler ve tariflerdeki un için ideal bir
alternatiftir. Ancak daha hafif unlarla birlikte kullanılmalı ve kek ya da
glutensiz ekmek tariflerinde adı geçen unun yarısına kadar değiştirilmelidir.
Çölyak hastalığınız, gluten intoleransınız ya da glüten
hassasiyetiniz yoksa hem beslenmeyi hem de lezzeti artırmak için karabuğday unu
ile buğday ununu karıştırabilirsiniz. Glutensiz ekmek için karabuğday
kullanılıyorsa, toplam unun yarısından fazlası karabuğdaydan gelmemelidir. Glutensiz
diyet uygulayan insanlar için karabuğday unu, unlu mamullerde tek başına ya da pirinç
unu ve mısır unu gibi diğer glutensiz un çeşitleri ile birlikte kullanılabilir.
Karabuğday unuyla yapılan ekmek için glutensizekmek.com.tr
den siparişi verebilirsiniz.
Yorum Yaz