Karabuğday Unundan Ekmek Olur Mu?

Glutensiz beslenmeye başlayanların gluten içermeyen ürünlere olan talebi artıyor ve gıda üreticileri de sağlıklı ama lezzetli olan ürünler üretebilmek için çaba gösteriyor. Özellikle karabuğday faydalarını öğrenen glutensiz diyet uygulayan tüketiciler karabuğday içerikli ürünlere yöneliyor. Peki, karabuğday unundan ekmek olur mu?

Online ekmek sipariş verebileceğiniz firmalar, glüteni ortadan kaldıran, yağ içeriğini azaltan ve besinsel ve işlevsel faydalar sunan, aynı zamanda tüketicilerin tadına bakmayı bildiği kadar lezzetli tarifler arıyor. Tüketicilerin özel ürünlere olan talebi artıyor ve gıda üreticileri sağlıklı ama lezzetli bir ikilemi çözmek için çabalıyor.  Bu iddialı hedeflere ulaşmanın bir yolu, bitmiş ürünün tadı, dokusu veya kalitesinden ödün vermeden geleneksel malzemeleri diğer bileşenlerle benzer şekilde etkileşime giren alternatiflerle değiştirmektir.

Son zamanlarda çok dikkat çeken bir bileşen karabuğday unudur. Karabuğday unundan ekmek olur mu sorusunu da beraberinde getirmiştir. Araştırmalar, karabuğday ununun daha az yağlı ve fonksiyonel gıdalar oluşturmak için çok fazla potansiyele sahip olduğunu ortaya koymuştur. Karabuğday unu ayrıca glütensiz fırıncılıkta çeşitli uygulamalara sahiptir.

Karabuğday içeriğinde gluten barındırmaması ve vegan beslenmeye uygun olması nedeniyle çoğu kişi tarafından tercih edilir. Karabuğday unu, kompleks karbonhidratlar, protein ve kalsiyum açısından zengin öğütülmüş karabuğday tohumlarından yapılır. Karabuğday ekmeği de karabuğday unundan yapılmaktadır. Doğal bağlanma eğilimleri olan ve topraksı, fındık benzeri bir tada sahip yoğun bir undur. Karabuğday unu, karışımın kabarmasını gerektirmeyen kurabiyeler, krepler ve tariflerdeki un için ideal bir alternatiftir. Ancak daha hafif unlarla birlikte kullanılmalı ve kek ya da glutensiz ekmek tariflerinde adı geçen unun yarısına kadar değiştirilmelidir.

Çölyak hastalığınız, gluten intoleransınız ya da glüten hassasiyetiniz yoksa hem beslenmeyi hem de lezzeti artırmak için karabuğday unu ile buğday ununu karıştırabilirsiniz. Glutensiz ekmek için karabuğday kullanılıyorsa, toplam unun yarısından fazlası karabuğdaydan gelmemelidir. Glutensiz diyet uygulayan insanlar için karabuğday unu, unlu mamullerde tek başına ya da pirinç unu ve mısır unu gibi diğer glutensiz un çeşitleri ile birlikte kullanılabilir. Karabuğday unuyla yapılan ekmek için glutensizekmek.com.tr den siparişi verebilirsiniz.