Nişantaşı Glutensiz Ekmek
Nişantaşı glutensiz
ekmek Nişantaşı civarında kolaylıkla ve güvenilir bir biçimde glutensiz
ekmek sipariş edebileceğiniz hizmeti sağlamaktadır. Nişantaşı civarında yaşayan
çölyak hastaları her yiyeceği yememelidir. Gluten içermeyen bileşenlerden
oluşan yiyecekler tercih edilmelidir. Nişantaşı
glutensiz ekmek siparişi oluşturmadan önce çölyak hastaları ne yiyemez bir
bakalım.
Çölyak Hastalığı Ne Yememeli?
Çölyak hastalığı glutensiz beslenme düzeni sürdürülmesi
mecbur olan bir hastalıktır. Birçok yiyeceğin gluten içermesi yahut tahmin
etmediğimiz yiyeceklerde dahi gluten bulunması kafa karışıklığına yol açıyor
olabilir. Ancak sizler için Çölyak Hastalığı Ne Yememeli? kılavuzunu
hazırladık.
Çölyak hastalığınız varsa, yalnızca muhtemel
rahatsızlıklardan kaçınmak için değil, bununla birlikte bağırsak kanalınıza
zarar gelmesini önlemek için gluten içeren besinlerden uzak durmak zorunludur.
Çölyak hastalığı ne yememeli?
• Buğday türevleri, arpa, çavdar yahut tritikale içeren
mamüller
• İşlenmiş etten meydana getirilen mamüller (salam, sosis,
sosisli sandviç vb.)
• İşlenmiş peynirler
• Gluten içeren koruyucular yahut öteki katkı maddeleri ile
işlenmiş aromalı yoğurtlar • Un (glutensiz unlar hariç)
• İrmik unu
• Kuskus
• Makarna
• Bazı sos türleri Soya sosu (fermente buğday içerir), turşu
(malt sirkesi içerir) ve puding (buğday içerikli yiyeceği koyulaştırmayı
sağlayan) şeklinde, bilincinde olunması ihtiyaç duyulan gluten içeren birçok
kurnaz besin vardır. Bazı konserve çorbalar ve şişelenmiş salata sosları bile
onlara kremsi bir doku kazandırmak için buğday içerikli koyulaştırıcılara
sahiptir.
Gluten içermediğini bildiğimiz birtakım gıdaların çapraz
bulaşma denilen kontamizasyon riski altında bulunduğunu akılda tutmak fazlaca
önemlidir. Örnek verecek olursak yulaf naturel olarak gluten içermez sadece
bazıları buğday, arpa ve çavdar işlenen tesislerde işlenir ve bundan dolayı
kontamizasyon görülür. Ürünün glutensiz bir tesiste işlendiğinden güvenli olmak
için içerik bilgisinin verildiği etiketi test etmek iyi bir fikirdir. Çölyak hastalığı
ne yememeli sıralaması uzun oldu diye düşünebilirsiniz. Doyurucu bir makarna
tabağı mı istiyorsunuz? Buğday unu yerine kinoa, pirinç, nohut yahut mısır
unundan meydana getirilen glütensiz ürünleri araştırın. Pirinç eriştesi ve maş
fasulyesi eriştesi de naturel olarak glutensizdir. Nişantaşı glutensiz ekmek siparişi de verebilirsiniz.
Çölyak hastası olmanız, sevdiğiniz hamur harcı işlerini yada
pizzalarınızı kaybetmeniz gerektiği anlamına gelmez. Neyse ki çölyak hastalığı
olanlar için fırın karışımları, ekmek, krakerler, kurabiyeler ve daha fazlası
dahil olmak suretiyle popüler glüten içeren gıdalar için emin ikameler bulmak
her zamankinden daha rahat. Glutensizekmek.com.tr
nin glutensiz ekmek, glutensiz kurabiye ve glutensiz keklerini seveceğinize
eminiz.
Çölyak Hastaları Hangi Yemekleri Yer?
Çölyak hastaları
glutenden uzak durması gerektiği için yediği yiyeceklere fazlaca dikkat
etmelidir. Bir anlık ihmal dahi çölyak hastalarında görülen semptomların
şiddetlenmesine niçin olabilir. Bu hastalar glutensiz beslenme düzeni icra
etmek zorunda olduğundan pek fazla yemek çeşidi bulamayacaklarını düşünür
sadece bu tamamen yanılgıdır. Çölyak hastaları için birçok yiyecek alternatifi
vardır. Çölyak hastaları hangi yiyecekleri yer? Çölyak hastaları gluten ürünleri
içermeyen, gluten ile kontamizasyona uğramamış bütün yemekleri yiyebilir.
Gluten içermeyen bir rejimle yaşamak zor olabilir ve bundan dolayı diyetin
muhtelif ve bakımı rahat bulunmasına destek olacak mamüller mevcuttur. Bu
mamüller ek olarak ihtiyacınız olan enerji ve gıda maddelerini sağlamanıza
destek olacaktır. Çok muhtelif glütensiz yemekler mevcuttur. Çoğu gıdanın
glütensiz alternatiflerini bulmanız muhtemeldir. Mevcut mamüller içinde
glutensiz ekmek, makarna, un, mütevazi bisküviler ve kekler, krakerler, kıtır
ekmekler ve pizza hamurları şeklinde temel mamüller yer alır. Lüks mamüller
içinde bisküviler, kekler, müsli, pastalar, doldurma karışımı, şekerlemeler,
tahıl gevrekleri, balık parmakları, tavuk kanadı şeklinde öteki hazır
yiyecekler yer alır.
Genel olarak Çölyak hastaları hangi yiyecekleri yer?
• Sığır yahut kuzu eti şeklinde kırmızı et.
• Tavuk ve hindi dahil öteki etler.
• Balık ve kabuklu deniz ürünleri; mesela sardalye, uskumru,
somon, karides, midye.
• Karaciğer, böbrek şeklinde sakatat
• Fasulye ve bakliyat; mesela mercimek, nohut ve kuru
fasulye.
• Yeşil yapraklı sebzeler; mesela brokoli, lahana, ıspanak.
• Kuruyemişler ve tohumlar; mesela, fıstık, badem, fıstık
ezmesi.
• Kuru meyveler; mesela kuru üzüm, kayısı ve hurma.
Sebze ve meyve glutensiz beslenmeye müsait olduğundan
kesinlikle günlük gereksinim kadar tüketilmelidir. Aksi takdirde lif
eksikliğine bağlı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çölyak hastaları öğünlerinde
sebzelerden yapılma salata, et yemeği yahut bakliyat yemeği tüketebilir. Yanına
bir parça glutensizekmek.com.tr` den sipariş verdiğiniz glutensiz ekmek ile
tatminkar ve besleyici bir öğün yiyebilirsiniz. Nişantaşı glutensiz ekmek siparişinize ek olarak akşam
acıktığınızda yahut ara öğünlerinizde glutensizekmek.com.tr`
den sipariş vereceğiniz glutensiz kurabiye yahut glutensiz kek ile çay
keyfinizin tadını çıkarabilirsiniz. Glutensiz beslenme ile alakalı daha çok
malumat edinmek için öteki yazılarımıza göz atmalısınız.
Yorum Yaz