Fermente Karabuğday Ekmeği
Karabuğdayın aslında bir tahıl değil, ravent adı verilen ve
bizde de çok sevilerek tüketilen kuzukulağı ile ilgili bir çekirdeği olduğunu
biliyor muydunuz? Bu doğru. Ve şaşırtıcı bir şekilde, tahıl
olmamasına rağmen, çiğ karabuğday kabuğu çıkarılmış tane, lezzetli bir ekmeğe
dönüştürülebilir! Fermente
karabuğday ekmeği de bu muhteşem besinin un haline getirilmesiyle yapılır.
Fermente karabuğday
ekmeği, lezzet ve besleyici maddelerle doludur. Sadece birkaç bileşen,
minimum çaba ve biraz sabırdan oluşan glütensiz bir seçenektir. Bununla
birlikte, çiğ karabuğdayın fermente edilmesiyle oluşturulan bu ekmek çeşidi
diğer ekmek çeşitleri ile kıyaslanıldığında daha ince bir tada sahiptir. Sadece glütensiz beslenen
insanlar tarafından değil, sindirim sorunları olan herkes tarafından iyi tolere
edildiği görülmektedir. Üç gün boyunca doğal olarak fermente edilir ve
marş gerektirmez. Biraz elma sirkesi veya limon suyu ilavesiyle birlikte
fermantasyona yardımcı olur. Fermente karabuğday ekmeği kesinlikle kekik ile
birleştiğinde mükemmel bir tat yakalar. Bu ekmek çeşidi aynı zamanda vegan
beslenmeye uygundur.
Fermantasyon işlemi aslında, aroma eklemenin yanı sıra
vitaminlerin, minerallerin ve makro besinlerin yararlarını da
artırır. Karabuğday mükemmel bir protein, lif, B vitaminleri, niasin,
magnezyum, manganez ve fosfor kaynağıdır. Fermente karabuğday ekmeği tüketimi düşük kötü kolesterol
seviyelerine ve diyabette daha iyi kan şekeri yönetimine bağlamaktadır.
Fermente karabuğday
unundan yapılan ekmeğin faydalı oldukça fazladır. yaygın olarak bulunan sadece
birkaç bileşenden yapılır. Hazırlamak çok kolaydır. Porsiyonlar halinde
dondurabilir ve tost makinesinde bir anda buzunu çözebilirsiniz. Karabuğday,
lesitin, B1, B2 ve B6 vitaminlerinin birçok minerali nedeniyle, bu ekmeğin
sindirimi özellikle kolaydır. Son olarak glutensiz beslenenler tarafından çok
seviliyor!
Fermente karabuğday
ekmeği ekmek kutusunda 2-3 gün, buzdolabında 10 güne kadar taze kalır ve
tek tek dilimler halinde çok iyi dondurulabilir. Yemek için, dilimleri
doğrudan dondurucudan ekmek kızartma makinesine koymanız yeterlidir.
Bu mükemmel lezzet öğünlerinizden uzakta kalmasın diye glutensizekmek.com.tr
sizlerle! Şimdi web sitemiz üzerinden fermente
karabuğday ekmeği sipariş verebilir; kısa sürede mükemmel lezzetin tadını
çıkarabilirsiniz. Güvenilir glutensiz beslenme için diğer ekmek çeşitlerimize
de göz atabilirsiniz.
Yorum Yaz