Fermente Karabuğday Ekmeği

Karabuğdayın aslında bir tahıl değil, ravent adı verilen ve bizde de çok sevilerek tüketilen kuzukulağı ile ilgili bir çekirdeği olduğunu biliyor muydunuz? Bu doğru. Ve şaşırtıcı bir şekilde, tahıl olmamasına rağmen, çiğ karabuğday kabuğu çıkarılmış tane, lezzetli bir ekmeğe dönüştürülebilir! Fermente karabuğday ekmeği de bu muhteşem besinin un haline getirilmesiyle yapılır.

Fermente karabuğday ekmeği, lezzet ve besleyici maddelerle doludur. Sadece birkaç bileşen, minimum çaba ve biraz sabırdan oluşan glütensiz bir seçenektir. Bununla birlikte, çiğ karabuğdayın fermente edilmesiyle oluşturulan bu ekmek çeşidi diğer ekmek çeşitleri ile kıyaslanıldığında daha ince bir tada sahiptir. Sadece glütensiz beslenen insanlar tarafından değil, sindirim sorunları olan herkes tarafından iyi tolere edildiği görülmektedir. Üç gün boyunca doğal olarak fermente edilir ve marş gerektirmez. Biraz elma sirkesi veya limon suyu ilavesiyle birlikte fermantasyona yardımcı olur. Fermente karabuğday ekmeği kesinlikle kekik ile birleştiğinde mükemmel bir tat yakalar. Bu ekmek çeşidi aynı zamanda vegan beslenmeye uygundur.

Fermantasyon işlemi aslında, aroma eklemenin yanı sıra vitaminlerin, minerallerin ve makro besinlerin yararlarını da artırır. Karabuğday mükemmel bir protein, lif, B vitaminleri, niasin, magnezyum, manganez ve fosfor kaynağıdır. Fermente karabuğday ekmeği tüketimi düşük kötü kolesterol seviyelerine ve diyabette daha iyi kan şekeri yönetimine bağlamaktadır.

Fermente karabuğday unundan yapılan ekmeğin faydalı oldukça fazladır. yaygın olarak bulunan sadece birkaç bileşenden yapılır. Hazırlamak çok kolaydır. Porsiyonlar halinde dondurabilir ve tost makinesinde bir anda buzunu çözebilirsiniz. Karabuğday, lesitin, B1, B2 ve B6 vitaminlerinin birçok minerali nedeniyle, bu ekmeğin sindirimi özellikle kolaydır. Son olarak glutensiz beslenenler tarafından çok seviliyor!

Fermente karabuğday ekmeği ekmek kutusunda 2-3 gün, buzdolabında 10 güne kadar taze kalır ve tek tek dilimler halinde çok iyi dondurulabilir. Yemek için, dilimleri doğrudan dondurucudan ekmek kızartma makinesine koymanız yeterlidir.

Bu mükemmel lezzet öğünlerinizden uzakta kalmasın diye glutensizekmek.com.tr sizlerle! Şimdi web sitemiz üzerinden fermente karabuğday ekmeği sipariş verebilir; kısa sürede mükemmel lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Güvenilir glutensiz beslenme için diğer ekmek çeşitlerimize de göz atabilirsiniz.