13 May
Gluten İçeren Yiyecekler Listesi
Gluten içeren
yiyecekler listesi glutensiz beslenme düzenine başlayan herkes tarafından
özenle ve dikkatle bilinmelidir. İleri düzeyde gluten duyarlılığı olan ya da
çölyak hastaları az miktarda gluten içerikli besinleri tüketse dahi belirli
semptomlar nükseder. Bu nedenle gluteniçeren yiyecekler listesi glutensiz beslenen kişilerin dikkat etmesi
gereken bir listedir.
Gluten içeren yiyecekler:
- Ekmek çeşitleri:
glutensizekmek.com.tr ekmek çeşitleri hariç rulolar, çörekler,
simitler, bisküviler ve unlu tortillalar gibi tüm ekmek türlerini
("glutensiz" olarak etiketlenmedikçe) içerir.
- Unlu
Mamuller Kek, kurabiye,
çörek, kek ve turta gibi unlu mamuller, krep ve waffle gibi yiyeceklerin yanı
sıra glüten içerir.
- Makarna:
Tüm buğday makarnaları gluten içermektedir. Tam buğday makarna da
dahildir.
- Tahıl:
Tüm kahvaltılık gevrekler buğday içermez, ancak birçoğunda gluten
bulunur. Bu nedenle beslenme içeriğinin yer aldığı etiketlerini kontrol
ettiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca yulafın genellikle buğdayla
yetiştirildiğini ve işlendiğini unutmayın. Bu nedenle, glütensiz
olarak etiketlenmedikçe, yulaf ürünleri de bu listeye dahildir.
- Krakerler:
Kraker, simit ve bazı cips türleri gibi popüler atıştırmalık
yiyeceklerde glüten bulunur.
- Sos:
Gravies ve sos içeren hazır yemekler gluten içerir. Toz haline
getirilmiş sos karışımları, özellikle "glütensiz" olarak belirtilmediği
takdirde, glüten içerir.
- Çorba:
Birçok konserve ve kutulu çorba, kıvam arttırıcı olarak buğday unu
kullanır. Glutensiz hazır çorbalar bulmak için beslenme içeriğine yer
verilen etiketlerini kontrol edin.
8. Patates kızartması. Buğday unu içeren
hamurlara ya da fritözlerin çapraz temasına dikkat edin
9. Patates cipsi. Bazı patates cipsi
baharatları malt sirkesi ya da buğday nişastası içerebilir
Yorum Yaz