Gluten İçeren Yiyecekler Listesi

Gluten içeren yiyecekler listesi glutensiz beslenme düzenine başlayan herkes tarafından özenle ve dikkatle bilinmelidir. İleri düzeyde gluten duyarlılığı olan ya da çölyak hastaları az miktarda gluten içerikli besinleri tüketse dahi belirli semptomlar nükseder. Bu nedenle gluteniçeren yiyecekler listesi glutensiz beslenen kişilerin dikkat etmesi gereken bir listedir.

Gluten içeren yiyecekler:

  1. Ekmek çeşitleri: glutensizekmek.com.tr ekmek çeşitleri hariç rulolar, çörekler, simitler, bisküviler ve unlu tortillalar gibi tüm ekmek türlerini ("glutensiz" olarak etiketlenmedikçe) içerir.
  2. Unlu Mamuller Kek, kurabiye, çörek, kek ve turta gibi unlu mamuller, krep ve waffle gibi yiyeceklerin yanı sıra glüten içerir.
  3. Makarna: Tüm buğday makarnaları gluten içermektedir. Tam buğday makarna da dahildir.
  4. Tahıl: Tüm kahvaltılık gevrekler buğday içermez, ancak birçoğunda gluten bulunur. Bu nedenle beslenme içeriğinin yer aldığı etiketlerini kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca yulafın genellikle buğdayla yetiştirildiğini ve işlendiğini unutmayın. Bu nedenle, glütensiz olarak etiketlenmedikçe, yulaf ürünleri de bu listeye dahildir.
  5. Krakerler: Kraker, simit ve bazı cips türleri gibi popüler atıştırmalık yiyeceklerde glüten bulunur.
  6. Sos: Gravies ve sos içeren hazır yemekler gluten içerir. Toz haline getirilmiş sos karışımları, özellikle "glütensiz" olarak belirtilmediği takdirde, glüten içerir.
  7. Çorba: Birçok konserve ve kutulu çorba, kıvam arttırıcı olarak buğday unu kullanır. Glutensiz hazır çorbalar bulmak için beslenme içeriğine yer verilen etiketlerini kontrol edin.

8.       Patates kızartması. Buğday unu içeren hamurlara ya da fritözlerin çapraz temasına dikkat edin

9.       Patates cipsi. Bazı patates cipsi baharatları malt sirkesi ya da buğday nişastası içerebilir