Restoranlar ve Glutensiz Beslenme

Restoranlar ve glutensiz beslenme glutensiz beslenen herkesin odak noktası haline gelmiştir. Yalnızca yemek yemek için değil partiniz, eğlenceniz düğününüz için glutensiz bir yemek yenecek yer ararken, kafanıza takılan bir sürü soru sormakta sorun yok. Aklınıza takılan ve beslenmenizi iyileştirecek her şeyi sormalısınız. Bunu yapmak gününüzü başarılı kılmak için çok önemli olan bir alandır. Yemek servisleri, diyet düzenlemeleri hakkında birçok soru almaya alışkındır, bu nedenle bir yemek şirketi ile glutensiz beslenme ile ilgili konuşma yaparken utanmayın.

İster ayrı glütensiz yemekler, ister özel olarak glütensiz yiyecekler alıyor olun, potansiyel bir yiyecek içecek şirketinden onları işe almadan önce tüm kutuları kontrol ettiğinden emin olmak için bazı temel sorular burada. Glutensizekmek.com.tr de yemek yiyeceğiniz mekânlarda sormanız gereken soruları bilmeniz için size bir rehber hazırladık!

1. Çölyak hastalığı ile ilgili herhangi bir sertifikanız ya da eğitiminiz var mı?

Yemek şirketinin glutene özel sertifikası ya da eğitimi varsa, bu, çapraz bulaşmayı önleyecek şekilde hazırlanmış glutensiz içerikleri kullanan seçenekler oluşturmak için çaba sarf ettikleri anlamına gelir. Söz konusu yemek şirketi sertifikalı değilse, umutsuzluğa kapılmayın. Bazıları, güvenli bir glutensiz yemek hazırlamanın ayrıntılarına diğerlerinden daha fazla özen gösterir.

2. Ben ve burada yemek yiyeceğimiz kişilerin buğday, arpa ya da çavdar ve çoğu yulaf içeren hemen hemen her şeyden kaçınmam gerekiyor. Buna un, ekmek, soya sosu ve un içerebilecek baharatlar dahildir. Buna uygun bir menünüz var mı?

Bir hazır yemek şirketinin glutensiz bir diyetin tüm ayrıntılarını bildiğini varsaymak yerine, tam olarak hangi yiyecekleri yiyemediğinizi açıklamak en iyisidir. Restoranlar ve glutensiz beslenme zor değildir, yalnızca sormanız gereken doğru soruları bilmelisiniz.

3. Diyet ihtiyaçlarıma göre hangi yiyecek seçimlerini önerirsiniz?

Aklınızda belirli bir menü olsa da önce glutensiz yiyecek önerileri isteyin. Bazı mutfak türleri diğerlerinden daha glütensiz yapmak daha kolaydır.

4. Glutensiz yiyecekler ile glutenli yiyecekler arasında fiyat farkı var mı?

Bazı hazır yemek şirketleri, glütensiz seçenekler için normal ücretlerinden daha fazla ücret alabilir.

 5. Kaç tane glütensiz yemek menüsü düzenlediniz ya da hazırladınız?

Restoranlar ve glutensiz beslenme ile ilgili bu soru çok önemlidir. yemek şirketinizin glütensiz yemek hazırlama konusundaki ilk girişimi mi yoksa deneyimli bir profesyonel mi olduğunu bilmek önemlidir.

6. Bana ikram ettiğiniz diğer glutensiz yiyeceklerden referanslar verebilir misiniz?

Yemek firmasının glutensiz yemek servisi deneyimi varsa, referans istemekten ve onlara ulaşmaktan çekinmeyin. Herhangi bir risk ya da sorun olup olmadığını size bildirebilirler veya harika bir deneyim yaşadılarsa, parlak bir öneriyle içinizi rahatlatabilirler.

7. Kızartılmış yiyecekler özel bir glutensiz fritözde mi yapılıyor?

Bir hazır yemek şirketinin çapraz bulaşmayı ve bundan nasıl kaçınılacağını anlaması çok önemlidir.

8. Glutensiz ürünler, kullanımlar arasında iyice temizlenen özel tencere, tava ve gereçler kullanılarak ayrı, özel bir alanda mı hazırlanıyor?

Yine, çapraz bulaşma, glutenli ve glutensiz gıdaları birleştirirken belki de en büyük endişe kaynağıdır. Restoranlar ve glutensiz beslenme çapraz bulaşma büyük bir risktir.

9. Bütün gıdaları mı yoksa önceden paketlenmiş ürünleri mi kullanıyorsunuz?

Tam gıdalar tipik olarak önceden paketlenmiş ürünlerden daha güvenlidir, bu nedenle ürünlerde eser miktarda glüten bulunup bulunmadığı daha az kesin olabilir. Bütün yiyecekler, yiyecek içecek sağlayıcınızın yemeğinizde ne olduğu üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu anlamına gelir.

10. Glutensiz pişirme deneyiminiz var mı?

Değilse, pastanızı tatlı glutensiz unlu mamuller konusunda uzmanlaşmış glütensiz bir fırından sipariş etmeyi düşünün. Tatlı gösterinin yıldızıysa, muhteşem olduğundan emin olmak istersiniz. Tıpkı glutensizekmek.com.tr nin glutensiz kek çeşitleri gibi!

11. Hangi yiyeceklerin glütensiz olduğunu nasıl belirtirsiniz?

Hem glutenli hem de glutensiz seçenekleriniz varsa, yemek şirketinin hangisinin hangisi olduğunu konuklara nasıl bildireceğini öğrenin.

12. Servis yaparken çapraz bulaşmayı nasıl önleyeceksiniz?

Hem glutenli hem de glütensiz seçenekleriniz varsa, bu özellikle istasyonlarınız veya büfeleriniz varsa önemlidir. Geçmiş ordövrler ve tabaklanmış akşam yemekleri, sunucular daha fazla kontrole sahip olduğundan, çapraz kontamizasyonu önlemek için genellikle daha güvenli bir seçenektir.

13. Diğer diyet kısıtlamalarına uyum sağlayabilir misiniz?

Siz veya misafirlerinizin başka alerjileri varsa ya da vegan, süt ürünleri içermeyen vb. bir beslenme düzenine iseniz, başka alternatif yiyeceklerin kolayca yapılıp yapılmayacağını öğrenin.

14. Yemek tadımı yapıyor musunuz?

Mümkünse yemeğin tüm misafirlerinize servis edilmeden önce tadına bakın. Yemek şirketiniz denemeniz için birkaç seçenek sunabilirse, daha da iyi olacaktır.