Mayasız Karabuğday Ekmek

Mayasız karabuğday ekmek maya içermeyen ve karabuğday unu kullanılarak yapılan sağlıklı bir ekmek çeşididir. Bu ekmek aynı zamanda gluten içermeyen bileşenler üretilmektedir. Vegan beslenenler tarafından da karabuğday unu ile yapılmış mayasız ekmek çokça tercih edilmektedir.

Bu ekmek çeşidi yalnızca karabuğday unu ve su kullanılarak yapılan, tuz eklenmeyen, maya kullanılmayan ekmektir. Dolayısıyla mayasız ekmek ismini de maya içermemesinden almaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı maya intoleransından mustarip olanlar için de çok sağlıklı bir ekmek tercihidir. Yuvarlak ya da kare şekilli ve nötr bir tada sahip gevrek bir hamur işi gibi görünür. Mayasız karabuğday ekmek tatlı ya da tuzlu yemekler ile kombine edilebilir. Kızartılıp yenilebilir ya da tost yapmak için mükemmel bir seçenektir. Bu tür ekmekler genellikle uzun süre dayanabilen bir ekmeğe ihtiyaç duyulan durumlarda kullanılır. Maya içermemesi sebebiyle uzunca bir süre uygun koşullarda saklanılabilir ve tüketilebilir.

Mayasız karabuğday ekmek, küçük miktarlarda riboflavin, pantotenik asit, niasin, folat, vitamin B-6 ve tiamin dahil olmak üzere günlük B vitamini ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olabilir. Her B vitamininin vücudunuzda kendine özgü bir rolü vardır, ancak aynı zamanda yediğiniz yiyeceklerden enerji almanıza yardımcı olmak için de çalışırlar. Bununla birlikte, mayasız ekmeğin, yalnızca hayvansal ürünlerde doğal olarak bulunan B-12 vitamini için iyi bir kaynak olmadığını belirtmek önemlidir.

Çölyak hastalığı, gluten intoleransı ya da gluten hassasiyetine sahip olan kişiler genellikle sindirim sorunları da yaşamaktadır. Bu nedenle mayasız ekmek, maya türlerinin aksine daha kolay sindirilir ve midede mayalanma ve şişkinlik yapmaz. Bağırsak florasını etkilememek için daha faydalı olduğu düşünülür ve onu ihlal etmez. Bu ekmek farklı un türlerinden hazırlanabilir ve bu nedenle vitamin içeriği farklı olacaktır. Ama ekmek seçerken kendi zevkinize uygun bir glutensiz ekmek seçmelisiniz.

Mayasız karabuğday ekmeği glutensiz beslenenlerin her öğününde olmalıdır. Bu lezzetli ekmeği glutensizekmek.com.tr den sipariş edebilirsiniz. Karabuğday unu ile hazırlanan mayasız ekmeği tatmadığınız için pişman olabilirsiniz. Dilerseniz karabuğday unu ile hazırlanan diğer ekmek çeşitlerini de web sitemizden inceleyebilirsiniz.