Glutensiz Kek

Glutensiz beslenmede glutensiz atıştırmalık ve hamur işi yapımının kısıtlı olduğunu düşünmemek gerekir. Günümüzde çok fazla glütensiz un karışımı bulunmaktadır. Her marka, glutensiz kek yapmak için pirinç unu, kahverengi pirinç unu ve hatta badem unu gibi benzersiz buğday unu alternatifleri karışımı kullanır.

Glutensiz kekler genellikle kötü bir üne sahiptir. Çok kuru veya yapışkan oldukları için eleştirilebilirler. Ya da birçok farklı ve bulunması zor malzemeye ihtiyaç duyduklarını duymuşsunuzdur. Kurallara ve doğru tariflere uyarsanız, glutensiz kekler normal keklerden daha lezzetli olabilir. Glutensizekmek.com.tr’ den sipariş vereceğiniz glutensiz kek çeşitleri de normal kek tadını verecektir.

Ksantan sakızı adı verilen kekin ya da hamurun glutenli ürünler gibi olması sağlayan madde; glutensiz kek yapımında kullanılır. Ksantan sakızı, gluten yokluğunda kek hamurunu bağlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Ayrıca glutensiz keke biraz daha hafiflik kazandırmaya yardımcı olabilir. Ancak, her zaman gerekli değildir ve birçok insan buna tahammül edemez, bu nedenle dikkatli olunması gereken bir bileşendir. 

Glutensiz kek çeşitleri farklı tada sahip olabilirler, ancak glutensiz kek sipariş verirken inanılmaz derecede heyecan verici olan da budur. Beyaz pirinç unu, Hindistancevizi unu ya da patates unu gibi çeşitli glutensiz un kullanılarak hazırlanan glutensiz kek  tadı aşağı yukarı farklı aroma vermek için tercih edilir ve kek tadını çok fazla etkilemez. Ancak çoğu glutensiz unların kendine özgü özellikleri vardır  ve kekinizin lezzetini desteklemek veya arttırmak için kullanılabilirler.

Glutensiz kek harika bir şekilde donar. Bu sayede glutensiz kek tamamı tüketilmediğinde buzdolabında saklanabilir. Tüketmeden önce de tamamen çözülmesi için dışarıda bırakabilirsiniz.

Glutensiz içerik, sağlıklı bir diyet için her şeyi karşılaması anlamında değildir. Bazı alternatif unların genellikle daha yüksek besin içeriğine sahip olduğu doğrudur ve bu kesinlikle glutensiz ürün üretmenin bir avantajıdır. Bununla birlikte, tek tek malzemeler ne kadar besleyici olursa olsun, kek her zaman ara sıra yapılan bir muamele olarak düşünülmelidir. Glutensiz ekmek çeşitlerimizi her öğün yiyebilirsiniz elbette ama glutensiz kek sevdiklerinizle muhabbetinize eşlik etmeli.