Glutensiz Kek
Glutensiz beslenmede glutensiz atıştırmalık ve hamur işi
yapımının kısıtlı olduğunu düşünmemek gerekir. Günümüzde çok fazla glütensiz un
karışımı bulunmaktadır. Her marka, glutensiz
kek yapmak için pirinç unu, kahverengi pirinç unu ve hatta badem unu gibi
benzersiz buğday unu alternatifleri karışımı kullanır.
Glutensiz kekler genellikle kötü bir üne sahiptir. Çok
kuru veya yapışkan oldukları için eleştirilebilirler. Ya da birçok farklı
ve bulunması zor malzemeye ihtiyaç duyduklarını duymuşsunuzdur. Kurallara
ve doğru tariflere uyarsanız, glutensiz kekler normal keklerden daha
lezzetli olabilir. Glutensizekmek.com.tr’
den sipariş vereceğiniz glutensiz kek çeşitleri de normal kek tadını
verecektir.
Ksantan sakızı
adı verilen kekin ya da hamurun glutenli ürünler gibi olması sağlayan madde;
glutensiz kek yapımında kullanılır. Ksantan sakızı, gluten yokluğunda kek
hamurunu bağlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Ayrıca glutensiz keke
biraz daha hafiflik kazandırmaya yardımcı olabilir. Ancak, her zaman
gerekli değildir ve birçok insan buna tahammül edemez, bu nedenle dikkatli
olunması gereken bir bileşendir.
Glutensiz kek
çeşitleri farklı tada sahip olabilirler, ancak glutensiz kek sipariş
verirken inanılmaz derecede heyecan verici olan da budur. Beyaz pirinç unu,
Hindistancevizi unu ya da patates
unu gibi çeşitli glutensiz un kullanılarak hazırlanan glutensiz kek
tadı aşağı yukarı farklı aroma vermek için tercih edilir ve kek tadını
çok fazla etkilemez. Ancak çoğu glutensiz unların kendine özgü özellikleri vardır ve kekinizin lezzetini
desteklemek veya arttırmak için kullanılabilirler.
Glutensiz kek harika bir şekilde donar. Bu sayede
glutensiz kek tamamı tüketilmediğinde buzdolabında saklanabilir. Tüketmeden
önce de tamamen çözülmesi için dışarıda bırakabilirsiniz.
Glutensiz içerik, sağlıklı bir diyet için her şeyi karşılaması
anlamında değildir. Bazı alternatif unların genellikle daha yüksek
besin içeriğine sahip olduğu doğrudur ve bu kesinlikle glutensiz ürün
üretmenin bir avantajıdır. Bununla birlikte, tek tek malzemeler ne kadar
besleyici olursa olsun, kek her zaman ara sıra yapılan bir muamele olarak
düşünülmelidir. Glutensiz ekmek
çeşitlerimizi her öğün yiyebilirsiniz elbette ama glutensiz kek sevdiklerinizle muhabbetinize eşlik etmeli.
Yorum Yaz